Nieuws Overzicht

Het is tijd voor een Baker Session!

Het is tijd voor een Baker Session!

Geplaatst op 16 april door LegalBrain Redactie

Ervaar hoe het is om bij Baker & McKenzie te werken aan complexe, multidisciplinaire en internationale projecten. Maak mee wat het écht betekent om een functie bij een kantoor op topniveau te hebben: hard werken en na een enerverende dag welverdiende ontspanning. Benieuwd? Meld je aan voor de tweedaagse Tax Course op 10 en 11 mei. Aanmelden kan tot 21 april via www.thebakersessions.nl.

Simmons & Simmons vraagt zich af hoe avontuurlijk jij bent deze zomer

Simmons & Simmons vraagt zich af hoe avontuurlijk jij bent deze zomer

Geplaatst op 10 mei door Simmons & Simmons

Van 4 tot en met 22 juli 2011 gaat de Simmons & Simmons Vacation Scheme van start. Wil jij mee op ontdekkingsreis in de wereld van de advocatuur en je ontwikkelen tot juridisch toptalent in een dynamische omgeving met grensoverschrijdende zaken?

Olieprijs daalt 10% in één dag

Olieprijs daalt 10% in één dag

Geplaatst op 6 mei door LegalBrain Redactie

De prijs van een vat Amerikaanse ruwe olie daalde op 5 mei met 10%. Hiermee lijkt een einde te komen aan de lange periode van stijging door de onrust in het Midden-Oosten.

Kathryn Schulz: On being wrong

Kathryn Schulz: On being wrong

Geplaatst op 29 april door LegalBrain Redactie

Bijna iedereen heeft het gevoel dat zij vaak gelijk hebben, en als dat niet zo is, zullen zij er alles aan doen om toch nog gelijk te krijgen. "Wrongologist" Kathryn Schulz legt in dit TED.com filmfragment uit waarom dit in onze aard zit en vooral hoe we het nare gevoel van 'geen gelijk hebben' hebben om moeten gaan. Na dit fragment te hebben gezien heb je de rest van je leven alleen nog maar gelijk!

Langstudeerboete jaar uitgesteld

Langstudeerboete jaar uitgesteld

Geplaatst op 19 april door LegalBrain Redactie

Staatssecretaris Zijlstra schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat de boete voor langstudeerders een jaar wordt uitgesteld. Het uitstel moet studenten een jaar de tijd geven om zich voor te bereiden op invoering van de maatregel, staat in de brief. Dit heeft direct effect voor 60.000 studenten, die komend jaar nog geen drieduizend euro boete hoeven te betalen.

Moszkowicz wraakt rechtbank voor de tweede keer in proces Wilders

Moszkowicz wraakt rechtbank voor de tweede keer in proces Wilders

Geplaatst op 15 april door LegalBrain Redactie

Moszkowicz wraakt de rechtbank opnieuw, omdat hij meent dat Hendriks, Midden-Oostendeskundige, in de zaak-Wilders heeft gelogen als getuige. Hendriks heeft niet de waarheid verteld volgens de raadsman over de precieze reden waarom arabist Hans Jansen werd uitgenodigd voor de ontmoeting op 3 mei 2010. Moszkowicz wilde dat een proces-verbaal wegens meineed tegen Hendriks wordt opgemaakt. De rechtbank heeft besloten het verzoek af te wijzen. Moszkowicz besloot hierna de rechtbank weer te wraken.

Artikel BigBrain in Metro

Artikel BigBrain in Metro

Geplaatst op 11 april door LegalBrain Redactie

Metro nieuws heeft een artikel geschreven in samenwerking met BigBrain. Het artikel gaat over de verandering op de recruitmentmarkt. "Bedrijven zoeken tegenwoordig liever zelf om zo ‘mismatches’ te voorkomen."

Platenmaatschappijen eisen 75 biljoen dollar van Lime Wire

Platenmaatschappijen eisen 75 biljoen dollar van Lime Wire

Geplaatst op 8 april door LegalBrain Redactie

'We kunt het allicht proberen', moeten de platenmaatschappijen gedacht hebben die een schadevergoeding eisen van maar liefst 75 biljoen dollar van open source netwerk Lime Wire. Dat komt neer op ongeveer vijf keer de staatsschuld van de Verenigde Staten, schrijft Corporate Counsel (grofweg 13 biljoen dollar, 90% van het Amerikaanse Bruto Nationaal Product).

'Academisch talent wordt snel vergeten'

'Academisch talent wordt snel vergeten'

Geplaatst op 7 april door LegalBrain Redactie

Tu Delta, het weekblad van de Technische Universiteit Delft, interviewde Allard de Stoppelaar namens BigBrain over 'De Onderscheiding'. Deze digitale medaille voor topstudenten moet ervoor zorgen dat uitzonderlijke prestaties tijdens je studie nooit meer verloren gaan.

Interview met Fleur Brockhus

Interview met Fleur Brockhus

Geplaatst op 29 maart door LegalBrain Redactie

In gesprek met schrijfster Fleur Brockhus. Fleur heeft net haar eerste roman geschreven over het wel en wee bij een groot advocatenkantoor, "De Urenfabriek", die hopelijk dit jaar zal verschijnen. Lees snel meer over de schrijfster zelf en over Felice Jansen, de hoofdpersoon uit haar roman!

1-10 van 46