Simmons & Simmons

Je bekijkt nu de chamber van Simmons & Simmons

Simmons & Simmons

Werken bij Simmons & Simmons

In de advocatuur moet je weten waar je voor staat. En dat moet je ook nog zo kort en bondig mogelijk kunnen vertellen. Maar juristen die weten waar ze voor staan, gaan natuurlijk niet zomaar ergens solliciteren. Die willen ook precies weten waar een kantoor voor staat. Dat begrijpen we als geen ander, en daarom hebben we dat eens kernachtig omschreven.   

Internationaal

Simmons & Simmons heeft in totaal 17 vestigingen in Europa, Azië en het Midden-Oosten, en wereldwijd 1100 juristen in dienst. Tot zover de cijfers, want bij Simmons & Simmons vinden we dat je pas écht internationaal georiënteerd bent als je collega-vestigingen optimaal benut. Om dat te waarborgen, wordt – naarmate je verder komt in je carrière – het opdoen van ervaring in een van onze buitenlandse kantoren nadrukkelijk gestimuleerd. Maar ook als stagiair ondervind je de internationale setting in de dagelijkse praktijk: je werkt samen in internationale client teams en bij de start van je carrière bij ons kantoor neem je deel aan het International Induction Programme: een introductieprogramma voor alle nieuwe junior medewerkers van Simmons & Simmons wereldwijd, dat plaatsvindt in Londen.  

Veelzijdig

Tegelijkertijd heeft Simmons & Simmons Nederland een nationale historie van 120 jaar, waarin een stevig netwerk is opgebouwd van Nederlandse cliënten. Hollandse nuchterheid in een internationale setting. Bij Simmons & Simmons komt je talent dus altijd tot zijn recht, of je nou internationale ambities hebt, of dat je je liever richt op de Nederlandse markt.   Ondernemend Het juridische speelveld is veranderd: alleen kennis van het recht volstaat niet meer, juristen moeten ook inzicht hebben in de markt waarin de cliënt opereert. Bij Simmons & Simmons proberen we problemen en kansen voor onze cliënten te doorzien en pasklare oplossingen te bieden. Zo blijft onze kennis niet bij theorie, maar vormen we die tot praktische oplossingen waarmee we actief de markt op gaan.   

Open

Als je wilt, staat onze praktijk al tijdens je studie volledig tot je beschikking. In een studentstage draai je twee maanden lang volledig mee bij een praktijkgroep naar keuze, in een van de Nederlandse  vestigingen van ons kantoor. Volledig betekent in dit geval jurisprudentie induiken, zittingen bijwonen, argumentatie analyseren, maar ook je eigen onderzoek doen en presenteren, voetballen tegen collega’s van internationale vestigingen en borrelen in onze eigen kroeg.   

Simmons & Simmons vraagt zich af… waar jij voor staat. Nu weet jij waar wij voor staan. Op onze beurt zijn wij geïnteresseerd om te horen waar jij voor staat!

Ben jij ook benieuwd of er een match is tussen jou en ons kantoor? Check de 1 Woord Sollicitatie op www.werkenbijsimmons.nl, of neem contact op met onze recruiter Willemijn van Bekkum:   Willemijn van Bekkum, Recruitment Executive