Allen & Overy LLP

Je bekijkt nu de chamber van Allen & Overy LLP

Allen & Overy

Onze Achtergrond

In 2005 bestond ons kantoor 75 jaar. Allen & Overy werd op 1 januari 1930 opgericht in de City of London door George Allen en Thomas Overy. De voornaamste doelstelling was destijds het opbouwen van een commerciële praktijk, en onze reputatie was snel gevestigd toen George Allen optrad als adviseur van koning Edward VIII tijdens de crisis rond diens troonsafstand in 1936. De oprichters van ons kantoor stelden normen op het gebied van commercieel denken en handelen, professionalisme en vernieuwing die mede het karakter van Allen & Overy hebben gevormd.

In de loop der jaren zijn wij bij talrijke baanbrekende juridische ontwikkelingen betrokken geweest. Zo adviseerden wij bij de allereerste vijandelijke overname in de City of London, we ontwierpen de eerste euro-obligaties in de jaren zestig en we liepen voorop bij het bedenken en opzetten van vele vernieuwende structuren in alle mogelijke kerngebieden van onze praktijk.

Ons kantoor had vanaf het begin een internationaal karakter. In die eerste tijd adviseerden we met name Canadese banken en ondernemingen. In 1979 openden we ons eerste internationale kantoor. De laatste 15 jaar is Allen & Overy een werkelijk internationaal kantoor geworden, met vestigingen in alle internationale financiële centra, met vertakkingen naar tal van nieuw opkomende juridische markten, en met fusies met diverse toonaangevende kantoren op het Europese vasteland. Sommige van de kantoren waarmee wij inmiddels zijn samengegaan dateren uit de 19e eeuw, waarmee onze geschiedenis zowel langer als breder is geworden. Onze US praktijk heeft inmiddels een stevige groei meegemaakt, zowel in aantal gekwalificeerde advocaten als door de snelle groei van ons kantoor in New York in de laatste vijf jaar.